El factor humà és el principal recurs de la nostra pastisseria.

L’empresa Baylina va ser fundada l’any 1899 per en Josep Baylina i Claret i Pilar Escursell Canadell, al districte de l'Eixample de Barcelona, inicialment en el carrer Aribau i posteriorment expandint-se per aquesta ciutat, obrint nous emplaçaments.

La recessió dels anys trenta i la següent confrontació, afectà profundament el sector i per tant l'empresa. La seva reestructuració la va portar a terme l’any 1939 el seu fill en Ramon Baylina Escursell i la seva esposa Isabel Cabré Prats, en l'única ubicació que va quedar que és la del Passeig de Sant Joan nº 115 i dedicada quasi exclusivament a pastisseria.

La nova tecnologia que va representar el fred als anys cinquanta, la darrera remodelació dels anys noranta i l’adaptació de la informàtica en el procés de producció realitzada per en Josep Oriol Baylina i Cabré, nét del fundador, són els tres grans eixos empresarials que juntament amb el seu equip de professionals artesans, ha ajudat al fet que obtinguessin el reconeixement dels seus clients que també passen de generació en generació.

La Pastisseria Baylina continua avui dia en el mateix domicili del Passeig de Sant Joan nº 115 de Barcelona ciutat, aportant la innovació juntament amb la tradició artesanal.